Utrygge ved soja-situationen

Usikkerhed har fået investorerne til at købe færre soja-kontrakter. Et fald fra 60 til 56 procent på fire uger, skriver analytikerne fra AgroMarkets.

De professionelle investorer ligger med en mindre overvægt på 56 procent købte kontrakter, men de seneste fire uger har de stille og roligt nedbragt andelen fra 60 procent, skriver AgroMarkets. Investorerne er altså ikke trygge ved situationen og følger - som vi andre - de løbende opdateringer, der indtil videre kun bringer mere soja på markedet.

Som køber af soja, tilskudsfoder, højprotein-blandinger til malkekøer, rapsskrå/kager og andre proteinråvarer, anbefaler AgroMarkets således:

Med seneste signal dækker vi os 100 procent frem til og med oktober 2018 og 40 procent videre frem til og med februar 2019. 

Som sælger af rapsfrø: AgroMarkets har solgt 100 procent høst 2016 og 80 procent høst 2017. 

Forsigtig støtte til rapsprisen

Der er delte - og usikre - meninger om retningen på oliefrø for tiden, skriver AgroMarkets. Brasilianerne holder på deres på grund af prisen og infrastrukturen til gavn for amerikanernes eksport, men til stor risiko for kvaliteten. Det er også den sydlige halvkugle, der står bag de enorme mængder palmeolie, der pumpes ud på verdensmarkedet og stresser prisen på for eksempel vores raps.

Rapsfrø-stemningen skifter noget for tiden. Det ene øjeblik har markedet fokus på de store mængder palmeolie på markedet, der stresser prisen. I næste øjeblik er det usikkerheden om rapsavlen i Canada, der fylder mest. Fakta er dog, at prisen forsøger at finde støtte på det nuværende niveau og danne en bund, hvorfra den kan korrigere op. Rapsolieprisen, der klarer sig noget bedre end den største vegetabilske olie, står bag, lyder vurderingen fra AgroMarkets.

Læs mere om markedet i Effektivt Landbrug i morgen i markedskommentator Peter Arendts analyser.

 

Læs også