Danish Agro køber A. P. Jørgensen i Ribe

Danish Agro Machinery Holding A/S har netop indgået aftale om overtagelse af den store jyske Claas maskinforretning A. P. Jørgensen. Danish Agro overtager alle aktier i selskabet. Overtagelsen sker 1. januar 2018.

Koncernchef i Danish Agro, Christian Junker, betegner aftalen som helt særlig for Danish Agro.

- A. P. Jørgensen har en unik historie og en stærk ejer og leder i Ellen Jørgensen, der har drevet virksomheden kompetent og passioneret siden 2000. Virksomheden, der i 2016 omsatte for 148 mio. kr. og beskæftiger 39 medarbejdere, er kendetegnet ved en stærk kultur, stor professionalisme og dygtige medarbejdere. Der er ingen tvivl om, at Ellen Jørgensen har betydet meget for den danske maskinhandlerbranche og vi er meget glade for, at hun har ønsket at sælge sin families livsværk til os. Vi ser et stort potentiale i A. P. Jørgensen og vil udvikle virksomheden med respekt for dens historie og kultur, siger han.

Ellen Jørgensen, der er 74 år, træder med aftalen ud af virksomheden og kalder selv beslutningen om salg og generationsskifte for ”rettidig omhu”.

- Jeg har ingen efterkommere til at drive firmaet videre, og jeg er derfor rigtig glad for, at Danish Agro Machinery nu har købt min forretning. Efter at have mødt ledelsen i Danish Agro Machinery - Christian Junker, Henning Haahr og Jens Skifter – er jeg sikker på, at de vil drive forretningen videre, med respekt for den særlige ånd, der er i et gammelt familiefirma. God service, ærlighed og frem for alt ordentlighed over for såvel kunder som personale har altid betydet meget for mig. Det har også betydet meget for mig, at hele mit personale er sikret arbejde fremover, siger hun og slutter:

- Jeg selv går på pension. Ikke fordi jeg er træt af at drive firmaet, men fordi de store forandringer der sker i vores branche, nødvendigvis kræver yngre mennesker, som kan følge med i den tekniske udvikling, slutter hun.

Den nuværende direktør og daglig leder i A. P. Jørgensen, Hans Bjerregaard, der har været ansat i firmaet i 52 år, vil fortsætte i sin rolle i en overgangsperiode indtil han selv går på pension.

CEO i Danish Agro Machinery Holding A/S, Jens Skifter, er også tilfreds med aftalen.

- A. P. Jørgensen er kendetegnet ved et langt række positive dyder og faglig ekspertise, som jeg med aftalen er glad for at kunne fastholde i den danske forhandlerstruktur. Jeg ser selskabet som et af omdrejningspunkterne i vores fremtidige forhandlerstruktur i Danmark, siger han.

Læs også