Absolute Horses hiver igen internationalt stævne til Sommersted

Endnu engang er Absolute Horses på Tågerup i Sommersted værter for et internationalt springstævne. Det sker under navnet »Absolute Tour«, hvor ryttere fra tolv forskellige lande er tilmeldt.

Faciliteterne hos Absolute Horses på Tågerup ved Sommersted er så gode, at de succesfulde rytter-brødre Andreas og Christian Schou igen kan slå dørene op for et internationalt springstævne i deres sports- og handelsstald, som de gjorde det i 2015.

»Absolute Tour« er navnet bag stævnet, som til forskel fra første gang nu er hele to stævner på CSI2*-niveau suppleret med CSIYH1*. De forløber sig over de to weekender 31. august til 3. september og 7. til 9. september.

- De to stævner er identiske, men det er tænkt sådan, at ryttere kan deltage i begge arrangementer. Vi laver klasser helt ned til 120 cm, hvor mindre øvede ryttere kan stille til start, og så er der helt op til 145 cm for de mere øvede og professionelle. Derudover har vi også unghesteklasser, så der er mulighed for at tage sine 5-6-7- årsheste med, forklarer arrangør Christian Schou.

Stor opbakning 

Tilmeldingerne til »Absolute Tour« lyder allerede på godt 400 heste, hvor tolv forskellige nationer er repræsenteret heriblandt den tyske OL-rytter Carsten-Otto Nagel. Christian og Andreas Schou håber på, at omkring 2.000 mennesker vil komme forbi Tågerup pr. weekend.

- Vi har valgt at lave gratis entre, så folk kan komme ud og se mere ridesport. Derudover så betyder sådan et stævne for os, at hvis vi leverer en god vare til rytterne, vil de kunne forbinde os med et højt niveau. På den måde kommer vi i kontakt med mange ryttere, og de bliver bekendt med, hvad vi kan og tilbyder. Det er både netværk og forretning, siger Christian Schou.

På Tågerup er forberedelserne til stævnerne allerede i fuld gang, hvor blandt andet 350 teltbokse skal stilles op og 100 lastbiler skal have strøm, bade og toiletter. Arrangementet er også åbent for børnefamilier, som i løbet af weekenderne kan prøve kræfter med en børnespringsbane med forhindringer, høre musik, hoppe i hoppeborg eller stille sulten i både restaurantmenu eller grillpølser.

Andreas Schou stiller selv op som rytter til stævnet, mens Christian Schou mere har arrangør-kasketten på 

Læs også