Super halvår for Axzon

En lille milliard i omsætning og et resultat efter skat på 121 millioner kroner er hovedtrækkene hos det danskejede landbrugsselskab, der opererer i Rusland, Ukraine og Polen.

Det kan godt lade sig gøre at tjene store penge på grise og planter som dansker. I hvert fald i udlandet.

Det danske landbrugsselskab Axzon, der driver en række svinefarme, planteavl og slagterier i Polen, Rusland og Ukraine har således i første halvår af i år løftet sin omsætning med 20 procent og er nu tæt på milliarden for halvåret.

Samtidig er driftsindtjeningen steget med over 60 procent til 272 millioner kroner.

Resultatet efter skat er mere end fordoblet fra 52 millioner kroner året før til 121 millioner kroner. Bag fremgangen står primært højere priser på svinekød.

Langt bedre end forventet

Administrerende direktør, stifter og medejer af Axzon, Tom Axelgaard, siger til Børsen, at resultatet i første halvår var et »signifikant bedre resultat end ventet«. Axelgaard fremhæver ikke mindst markedsudviklingen i Kina som en indirekte årsag til succesen for selskabet.

- Efter at priserne på vores produkter i anden halvdel af 2016 igen var blevet profitable, ventede vi et godt og stabilt første halvår 2017. Men en større europæisk eksport af svinekød til Kina og en mindre produktionsnedgang gav en efterspørgsel bedre end forventet i Europa, siger han.

Axzon planlægger en børsnotering næste år. Selskabet beskæftiger cirka 2.500 medarbejdere, og havde en omsætning på 1,3 milliarder kroner i 2015 og 1,4 milliarder kroner i 2016.

Læs også