Roskilde Dyrskue er nomineret til børnepris

Roskilde Dyrskue er blandt i alt fem nominerede til »Bedste Børneevent 2017«.

Landbrugsformidling i børnehøjde har længe været på Roskilde Dyrskues dagsorden, og det har utallige stor glæde af på dyrskuet hver eneste år.

Det foregår også så godt og vellykket, at Roskilde Dyrskue kan vinde en særlig børnepris. Brugerne af Danmarks største guide for børnefamilier, Børn i byen, har således nomineret Roskilde Dyrskue til »Bedste Børneevent 2017«.

Povl Fritzner, formand for Roskilde Dyrskue, glæder sig over, at arbejdet med at formidle dansk landbrug på en sjov og lærerig måde har båret frugt.

- Børnene er jo fremtiden. Nogle af dem skal måske være landmænd, når de bliver store, og de skal alle være forbrugere, og derfor er det vigtigt for landbruget også at blive vist frem for børnene, påpeger han.

 

Alle kan stemme

- Vi skal gøre vores for, at børnene ved, hvor mælken kommer fra, lyder det fra Povl Fritzner, som understreger, at dyrskuets arbejde for børnenes oplevelser ikke ændrer ved dyrskuets grundpræmisser.

- Roskilde Dyrskue er, og skal fortsat være en levende fagmesse for landbruget med en stor og relevant maskinudstilling og en dyreudstilling af meget høj kvalitet. Men som Danmarks største dyrskue, og med en position tæt på store byer, mener vi også, at vi har en forpligtelse til at invitere alle dem, der ikke har daglig adgang til en gård, indenfor.

Der er fire andre kandidater til prisen, BørneDistortion, Cirkus Summarum, Langelandsfestival og BørnefestiBAL, og hvem der vinder prisen som årets bedste børneevent afgøres via en onlineafstemning, hvor alle kan deltage.

Man kan allerede nu afgive sin stemme på én af de nominerede via www.roskildedyrskue.dk. Afstemningen løber frem til onsdag den 25. oktober klokken 16, og resultatet offentliggøres søndag den 5. november.

Læs også