Lille slagtehus tror på fremtiden

Nr. Asmindrup Slagtehus ApS slagter både svin, lam, kreaturer, geder, hjorte og heste. Det meste sælges via virksomhedens egen butik.

Der er kunder i butikken, og folkene ude i opskæringen bagved har travlt, da LandbrugØst sidst på eftermiddagen en onsdag for nylig lægger vejen forbi hos Nr. Asmindrup Slagtehus ApS tæt på Nykøbing Sjælland i Odsherred.

Med sine seks fuldtidsansatte og to deltidsbeskæftigede medarbejdere hører virksomheden til de mindre af slagsen. Ikke desto mindre tror slagtehusets to ejere, søskendeparret Henrik Madsen og Helle Aaquist, at der er en fremtid for deres virksomhed.

Måske skyldes ejernes tro på fremtiden, at den lille virksomhed på flere måder har fundet en niche, som de i vid udstrækning kan have for sig selv på egnen.

 

Økonomien kører fint

- De dyr, vi slagter her, kommer fra lokalområdet, og vores produkter sælges også lokalt – for en stor dels vedkommende i vores egen butik, som vi fokuserer meget på, siger Helle Aaquist. 

- Økonomisk kører det fint rundt, så hvis myndighederne ikke stiller for store krav, tegner fremtiden ganske fin for os, tilføjer hun.

Nr. Asmindrup Slagtehus køber ikke kød udefra til forarbejdning, men slagter selv det hele her – sidste år blev det til 1.200 svin, 700 lam, 400 kreaturer, 300 geder, 43 hjorte og 16 heste.

- Vi får stadigt færre heste ind for hvert år, der går. Mange hesteejere bryder sig ikke om tanken om, at deres kæledyr skal slagtes og spises. I stedet vælger de at få hestene aflivet og destrueret, forklarer Henrik Madsen.

Læs også