Det handler om det gode håndværk omkring grisen

- To tredjedele af det, grisene indtager er vand, men vi optimerer altid på foder, påpeger svineproducent Aage Lauritzen, Ribe. Han har stort fokus på smågrisenes trivsel, og resultaterne er ikke blevet dårligere efter en investering i et vandanlæg fra MS Schippers.

På »Pedersminde«, ejet af Aage Lauritzen ved Ribe, er der fuld fokus på smågrisestalden. Her er der ikke en standardiseret og ufravigelig arbejdsgang, der taber de svageste grise i svinget, men derimod et engagement, der sikrer en løbende optimering på grisens nærmiljø. – Det er vel at mærke ikke blot i den svære fase efter fravænning, men hele vejen gennem vækstfasen fra 7 til 30 kilo, der her tager 6,5 uge.- Det handler om håndværket hele vejen rundt – fra vugge til grav, og grisen skal ikke udfordres af den stald den kommer ind i, lyder det fra svineproducenten, der blandt redskaberne undervejs til målet benytter sig af innovative løsninger fra blandt andet MS Schippers. Desuden bliver opmærksomheden mod smågrisestaldens 8.000 stipladser ikke mindre af, at besætningen også er en del af et forsøgsprojekt, hvor Vitfoss arbejder på en fodringsmæssigt løsning til fremtiden uden veterinær zink.- Vi er også med i forsøget for selv at blive klogere på en løsning, og jeg tror sagtens, at det kan lade sig gøre, understreger Aage Lauritzen, der også påpeger:- Så længe vi ikke udvider vores forretning, så kan vi lige så godt udvikle og optimere internt. Vi har stor fokus på kostprisen – ikke mindst på foder og medicin – og vi er klar på udfordringer fremadrettet.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også