Det østjyske køkken på Landbrugsmessen
De østjyske serveringer er i fokus i temateltet på årets store Landbrugsmesse, når der via udstilling, smagsprøver og en bogcafé formidles viden om ”Det Østjyske Køkken”
Dansk Landbrugsmuseum har de sidste år haft et øget fokus på Østjylland i forhold til serveringer og traditioner forbundet med mad og måltider. Det har resulteret i udstillingen ”Det Østjyske Køkken”. Men interessen for maden i Østjylland stopper ikke der, og museet deltager derfor med flere forskellige formidlingsstande i temateltet på Landbrugsmessen.
Nutidige østjyske kogebogsforfattere
Forfattere fra Østjylland gæster det mobile køkken i teltet og tilbyder gæsterne smagsprøver på retter fra deres kogebøger. Således står madhistoriker Bettina Buhl klar i teltet lørdag formiddag og bager småkager, mens hun fortæller om sin nyeste bog Danskernes småkager.
Lørdag eftermiddag vil tidligere restauratør Anemette Olesen byde på skvalderkålspesto fra sin bog Spis dit ukrudt. Søndag formiddag kan gæsterne få en snak med Jan Lund Hammer fra tv-programmet Rigtige Mænd, når han laver en ret med laks fra bogen Rigtige mænd – herrego’ mad. Søndag eftermiddag står den på tang, når Heine Olesen tilbereder røget tangmayo og fortæller om bogen Nordisk Tang – en kogebog fra havet.
Bogcaféen med de gode tilbud
I bogcaféen lige ved siden af køkkenet kan gæsterne lade roen falde på og dykke ned i nogle af de spændende kogebøger. Med en kop kaffe og en småkage er det tid til at gå på jagt efter nye opskrifter. Kogebøgerne er primært fra 1960’erne og 1970’erne, og finder man én, som er særlig interessant, kan den købes. Alle bøgerne – både nye og gamle – sælges til favorable priser.










































