Festivalgængere bor som luksus-svin og støtter Madskoler

Ti danskere har valgt at gøre årets Smukfest særlig smuk for både dem selv og en masse madglade børn. De har nemlig betalt op mod 30.000 kroner for at bo i en af Danish Crowns luksus-svinehytter, der er solgt til fordel for Madskoler. Hytterne støtter samlet set med over en kvart million kroner.

Med højeste hammerslag på lidt over 33.000 kroner for én af de i alt ti luksus-svinehytter sluttede salget i aftes på de eftertragtede velfærds-modificerede og specialindrettede frilandsgrisehytter til overnatning på årets Smukfest.

Samlet set støtter de luksuriøse svinehytter Madskoler med over en kvart million kroner. Det er børne- og ungdomsorganisationen 4H, der i et samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000, står bag Madskoler.

Line Munk Damsgaard, der er ernæringschef i Landbrug & Fødevarer samt projektleder på Madskoler, fulgte spændt med i auktionens sidste timer:

- Det var meget spændende. Det er jo privatpersoner, der byder, så jeg synes, at det er helt fantastisk, at beløbene er kommet så højt op. De gavmilde danskere, der har købt Danish Crowns frilandsgrisehytter, er med til at sikre, at vi kan udvikle – og forhåbentlig udvide – Madskole-projektet til glæde for både børn og frivillige, siger Line Munk Damsgaard og fortsætter:

- Vi betragter støtten som et kæmpe skulderklap til alle, der er med til at gøre Madskoler til virkelighed. Her tænker jeg særligt på vores mange frivillige instruktører, der bruger en uge af deres ferie på at give de mange børn gode oplevelser med mad – uden dem kan Madskoler slet ikke eksistere.

Madskolers formål er at lære børn om sund kost og motion på en sjov og aktiverende måde. Alle Madskoler er baseret på frivillig arbejdskraft og princippet for Madskoler er, at dér, hvor der er frivillige nok, bliver der oprettet en Madskole.

Det er 4H, der står for den lokale drift af Madskoler, og også her er de meget taknemmelige over det store tilskud:

- Efterspørgslen på Madskoler fra forældre og børn er enorm. Og hvert år må vi skuffe mange, som gerne ville have en plads. Det er vigtigt for os, at prisen for deltagelse er så lav, så flest mulige har råd til at sende deres børn afsted. Og her er sponsorater essentielt, siger Henrik Dalum, der er formand for 4H.

Netop visionen om at udvide børns kendskab og kundskaber til råvarerne er årsagen til, at Danish Crown har valgt at donere pengene for salget af svinehytterne på Lauritz.com til Madskoler.

- Det er en fornøjelse at få lov til at understøtte et fantastisk tiltag som Madskoler. Vi lever i en tid, hvor alt udvikler sig. Folks tanker og bevidsthed omkring mad er under forandring. Derfor har vi kun interesse og glæde i at understøtte, at børn – såvel som voksne – opnår viden om de mange gode fødevarer, som de danske landmænd producerer, siger Agnete Poulsen, der er ansvarlig for Friland Danmarks Smukkeste Svinesti hos Danish Crown.

Læs også