Forstander i sin bedste alder

50 år er ingen alder for en landbrugsskole-forstander. Der var masser af rosende og anerkendende ord – og venskabelige kvikke bemærkninger - til forstander på Bygholm Landbrugsskole, Kaj Aage Højgaard, der forleden markerede sin 50 års fødselsdag med en reception på skolen.

Mange var mødt op for at ønske tillykke og fejre, da forstander på Bygholm Landbrugsskole, Kaj Aage Højgaard, forleden markerede sin 50 års fødselsdag med en fødselsdagsreception på skolen.

Og ingen rund fødselsdag uden taler. Og dem fik også Kaj Aage Højgaard. Blandt andet fra formand for skolens bestyrelsen, Johan Schmidt, der i sin tale kom pænt rundt om forstanderen.

-  Det er jo historien om landbrugseleven, der blev forstander. For sent fandt jeg ud af at Kaj allerede blev 50, og på trods af, at vi forlanger meget af ham, holder han sig godt. Og det gør jo ikke noget, at man er lidt forfængelig, lød det muntert fra Johan Schmidt, der også kom ind på Kajs insisteren på at være ung med de unge på skolen.

Noget, der ifølge Johan Schmidt blandt andet kan ses, når Kaj kaster sig ud på grønsværen i fodboldkamp med eleverne – og hvor han bagefter må erkende, at 3. halvleg godt kan mærkes i de 50 år gamle ben.

Johan Schmidt konstaterede samtidig, at der ikke er så længe til, før end der igen er grund til fejring på Bygholm Landbrugsskole. Om tre år kan Kaj Aage Højgaard nemlig fejre sit 25 års jubilæum på skolen.

Læs også