Fire fantastiske dage på sommercamp på Lundbæk

83 unge mennesker brugte fire dage af deres sommerferie på sommercamp på Nordjyllands Landbrugsskole.

 Nordjyllands Landbrugsskole, Lundbæk, har holdt sommercamp for første gang. Det blev så stor en succes, at flere af deltagerne allerede har startet nedtællingen til næste års sommercamp.

- Det har været fantastisk. Det har været fire dage med fuld knald på, og de unge har bare hygget sig, fortæller forstander Erik Poulstrup.

83 deltager var med, i alderen 12-16 år.

Boostet fællesskabs-ånden 

Der er blevet besøgt en økologisk svineproducent, en maskinstation og en mælkeproducent. Men der har også været plads til at få boostet fællesskabsånden og sjov og ballade.

Hver morgen startede med morgengymnastik. De unge har været på orienteringsløb, skovtur, og de har fisket i voldgraven. De har lavet konkurrencer, bagt pizza og snobrød.

- Og så har vi haft filmaften med popcornmaskine og bland-selv slik, siger Erik Poulstrup.

En eftermiddag blev også brugt med en instruktør fra FunCenter Aalborg. Her blev der lavet aktiviteter både ude og inde, blandt andet lokumsræs, hvor de unge kørte om kap på toiletter med hjul.

Landbrugsskolelivet

De unge har boet to og to på elevværelserne, spist sammen, og i det hele taget fået et lille indblik i, hvordan en hverdag på landbrugsskole kan se ud.

- Vi vil gerne have de unge i tale. Måske kan de se landbruget som deres fremtidige erhverv, fortæller Erik Poulstrup, som er positiv over de mange unge, som allerede nu havde taget beslutningen om, at landbrugsskolelivet er noget for dem.

- Vi har fundet ud af, at en 9-klasseselev allerede har besluttet, hvad han eller hun skal være, så derfor er sommercampen en god mulighed for at få fat i de unge endnu tidligere, fortæller Erik Poulstrup.

Afsluttede med diplom

De fire dage blev afsluttet med helstegt pattegris med de unges forældre.

- Når vi har brobygningsforløb, ser vi aldrig forældrene, men vi vil gerne vise vores skole og det gode studiemiljø, vi kan tilbyde deres børn, fortæller Erik.
Inden aftenen var omme, blev der uddelt diplomer, og flere af de unge havde lagt billet ind på en plads igen næste år.

Sommercampen kostede 1.250 kroner pr. person alt inklusiv. 

Læs også