Aulum Dyrskue er stolte over kvægfremgang

Med 104 tilmeldte køer regner Aulum Dyrskue sig som en af de største på kvægfronten blandt landets lokale skuer.

Der er smil på læben i Aulum i disse dage. Når Aulum Dyrskue løber af stablen den 12. august, runder man nemlig 100 opstillede kreaturer.

- Det ser rigtig godt ud. Der er tilmeldt 104 kvæg. Det er en pæn stigning i forhold til de 93, vi havde sidste år, og det gør os til et af landets største lokale dyrskuer i forhold til kreaturer. Det er vi rigtig stolte over, for det er en stor positiv tilkendegivelse fra de professionelle. Derfor vil vi også være godt tilfredse, hvis vi kan holde det niveau fremover, siger dyrskuets formand Erik Sørensen, der i 2014 greb seletøjet og sammen med en gruppe lokale folk dannede den forening, der skulle køre dyrskuet videre, efter rådgivningsselskabet Heden og Fjorden lukkede det
på grund af for høje omkostninger. Første år blev uden køer, men det har man altså taget gevaldig revanche for siden.

Hest, hund og kanin

Mens køerne er i fremdrift, bliver der vanen tro også masser af vrinsk på dyrskuepladsen. 70 heste er tilmeldt dyrskuet, mens man som noget nyt i år også byder på ponyridning.

Endnu en nyhed er hundeudstillingen, hvor Dansk Dogue de Bordeaux klub afholder konkurrence på pladsen.

Som sædvanlig er der også både kaniner og børnedyrskue, mens der bliver mulighed for at gå på opdagelse ved de 36 stande, som maskinhandlere, foreninger og andre stiller op.

Og ligesom sidste år er hoppeborge og tivoli byttet ud med halmballer, hvor børnene kan brænde krudtet af.

Traktortræk og veteraner

Mens det egentlig dyrskue foregår lørdag den 12. august, bliver der også liv og glade dage både torsdag og fredag. Torsdag med veteranbiler og motorcykel-træf, som har været en del af programmet de sidste tre år, mens man også gentager sidste års fredagssucces med traktortræk. Sidste år trak det omkring 1.000 tilskuere til trods for det, som Erik Sørensen betegner som »lidt for fugtigt vejr«.

For et år siden lagde cirka 4.500 mennesker vejen forbi Aulum Dyrskue. Dengang var det en fremgang på rundt regnet 500 besøgende. Nu håber formanden på, at man tager endnu et spring på den front.

- Vi satser altid på lidt flere besøgende, og med bedre vejr end sidste år, burde det også kunne lykkedes, siger formanden, der generelt ser lyst på skuets fremtid.

- Med gode lokale sponsorere, velvilje fra kommunen, alle de frivillige, som hvert år lægger et stort arbejde, og ikke mindst den store tilslutning fra udstillere er vi meget fortrøstningsfulde, fastslår Erik Sørensen
 

Læs også