Pløjedyst på Midtsjælland forløb helt fantastisk

Alt gik nærmest op i en højere enhed ved weekendens sjællandsmesterskaber i pløjning.

Der blev bogstaveligt talt pløjet til den store guldmedalje, da LandboUngdom Region Øst i weekenden afviklede årets sjællandsmesterskaber i pløjning, hvor der både var veteraner og debutanter blandt deltagerne.

SM-stævnet foregik hos Thomas Jørgensen, Hestehavegård i Borup mellem Køge og Ringsted, og han fik således sin debut som pløjevært, hvilket han slap særdeles godt fra. Han var – som regionsrådsformand Rikke Bylov udtrykker det – en »megagod pløjevært«.

Pløjearealerne var delt op på to steder. Lørdag blev der pløjet i stubjord på Bjergvej nær Kværkeby ved Ringsted, og søndag gjaldt det grønjord-dysten på Hestehavegård.

 

Medaljer og DM-billetter

Stævnet forløb på alle punkter helt fantastisk, og begge dage var der højt humør og god stemning blandt både deltagere og de omkring 400 tilskuere, som i fint efterårsvejr fulgte slagets gang på de midtsjællandske marker.

Her var det veteranen Per Jørgensen fra Hvalsø, der klarede sig bedst, og han blev – med guldmedalje om halsen – hyldet som sjællandsmester. Han pløjede sig til tops i classic-disciplinen, og han skal nu – til danmarksmesterskaberne senere i oktober – forsøge at gentage triumfen fra 2012, hvor han også sikrede sig DM-guldet.

Blandt pløjerne i LandboUngdom-regi sluttede Jakob B. Staunskær fra Græsted øverst på resultatlisten, og nordsjællænderen blev således hyldet som LU-mester.

Udover SM-medaljer blev der dystet om billetter til danmarksmesterskaberne i slutningen af oktober, hvor de bedste pløjere samles i Nordjylland, eller helt præcist på Mors.

Læs også