Tre nye råd skal supplere Fødevarestyrelsens kostråd - og blandt andet få forbrugerne til at tænke i dyrevelfærd under indkøb
Måltidstænketanken lancerer torsdag tre nye måltidsråd,
der skal supplere Fødevarestyrelsens kostråd.
Formålet med rådene er at styrke madkulturen og give mere
opmærksomhed til samværet om maden og det gode måltid, lyder det fra
Fødevareministeriet.
De tre råd er:
- Lær at lave mad – og lær det fra dig.
- Brug råvarer – og køb ind med ansvar for mennesker, dyr
og klode.
- Spis sammen med andre – og nyd samværet og måltidet.
Det er fødevareminister Dan Jørgensen (S), som har nedsat
Måltidstænketanken, og han er glad for de nye råd:
- De tre råd er kommet til verden efter samråd med
eksperter, professionelle kokke, madentusiaster og engagerede borgere, og jeg
tror og håber, at danskerne vil tage dem til sig og bruge dem i hverdagen, så
de kan være med til at skabe en glæde og opmærksomhed om vores stærke
madkultur, siger ministeren på Fødevareministeriets hjemmeside.
Foruden måltidsrådene har Måltidstænketanken også lanceret
fem ambitioner for den danske måltidskultur og et idékatalog med idéer til,
hvordan den danske madkultur kan styrkes.
Her kan du læse udspillet.