Sidste år dukkede godt 86.000 gæster op til Åbent Landbrug.

Og søndag er der så igen rig mulighed for at se nærmere på dansk landbrug. 66 bedrifter deltager nemlig i dette års arrangement.

- Er vejret godt, håber vi på samme antal gæster som sidste år. Men vi er lidt forsigtige, for i 2014 havde vi alle odds med os – blandt andet vejret, siger projektleder ved Åbent Landbrug Jan Morre Christensen.

Åbent Landbrug er et årligt tilbagevendende arrangement den tredje søndag i september, hvor landbrugsbedrifter over hele landet inviterer inden for i staldene i tidsrummet 10 til 16.

Bredt udvalg

De 66 værter har i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, de lokale foreninger og forskellige produktionsvirksomheder arrangeret en række aktiviteter, hvor gæsterne kan lugte, føle, smage og se, hvor fødevarerne kommer fra.

Samtidig er det hensigten at give folk et indblik i hverdagen i det moderne landbrug anno 2015.

- Vi vil gerne, at alle danskere er lige så stolte over landbruget, som vi landmænd er. Derfor inviterer vi alle til at se, hvordan vi i et moderne, effektivt landbrug producerer fødevarer af høj kvalitet, lyder det fra formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild.

Der er mulighed for at besøge gårde med køer og kalve, grise, kødkvæg, kyllinger, geder, mink, kartoffelproduktion, frugt- og bærproduktion, grøntsager, gårdbutikker med flere.

Det er gratis at komme på besøg på gårdene, og mange af stederne er det muligt at købe noget at spise og drikke.

På hjemmesiden aabentlandbrug.dk kan interesserede se, hvilke gårde der inviterer indenfor – og hvilke aktiviteter der findes på hver enkelt bedrift.

Læs mere om Åbent Landbrug i weekendens trykte udgave af Effektivt Landbrug. Her kan du blandt andet læse om svineproducent Niels Blem Sørensen, der for første gang er vært ved arrangementet.

Her kan du se, hvordan du tegner abonnement.