Virksomheder, som har leveret kød, hvori der er fundet salmonella eller campylobacter, bliver underlagt yderligere kontrol.
Hvis en virksomhed har leveret et parti kød, som bliver
vurderet farligt, vil virksomhedens navn komme på en liste i Fødevarestyrelsen.
En virksomhed vil stå på listen, indtil det er vurderet, at virksomheden ikke
længere forhandler partier, der udgør en sundhedsrisiko.
Den ekstra kontrol gælder både danske og udenlandske
virksomheder, der har leveret varer med salmonella eller campylobacter.
En dansk virksomhed, som har leveret et farligt parti, og
som derfor står på listen, vil blive taget af listen, hvis Fødevarestyrelsens
undersøgelse af et efterfølgende parti ikke giver anledning til, at partiet
vurderes farligt, og egenkontrolprogrammet samtidig vurderes at være
tilfredsstillende.
En virksomhed vil altid blive fjernet fra listen efter et
halvt år.
Fødevarestyrelsen aktuelle liste over virksomheder, som har
leveret kød med fund af salmonella eller campylobacter indeholder navne på fem udenlandske
og én dansk virksomhed:
Pluimveeslachterij Gebr. Heijs B.V. (Holland), Scandi
Standard Danpo (Danmark), Nasz Drób Sp. z.o.o. (Polen), Indykpol SA (Polen), Geflügelschlachterei
Steinfeld GmbH & Co. KG (Tyskland) og Zakłady Drobiarskie Koziegłowy (Polen).