Julemaden skal være produceret lokalt

Landets gårdbutikker har lige nu ekstra travlt med at sælge gæs, ænder og flæskesteg til julebordet, skriver L&F.

Juleanden skal være vokset op i nabolaget. Danskerne ønsker i stigende grad at sætte tænderne i fødevarer der er produceret i lokalområdet. Ifølge en nyere analyse fra Landbrug & Fødevarer efterspørger hver fjerde forbruger flere lokalt producerede økologiske fødevarer.

At danskerne gerne vil købe lokalt kan ses på omsætningen hos landets 1.200 større gårdbutikker.

- De har gang i butikken lige nu. Højtiderne er deres vigtigste periode specielt jul, da forbrugerne typisk gerne vil betale lidt ekstra for julemaden, siger Gustaf Bock, chefkonsulent i Seges, der blandt andet rådgiver gårdbutikker.

For at få flere lokale fødevarer på hylderne samarbejder Seges med Coop om at få fødevarer fra lokale landmænd og små producenter i 32 Daglig’ Brugsen butikker.

I 2016 vil Ssegse tage fat på flere koncepter der skal give forbrugerne mulighed for at vælge imellem et endnu større udvalg af lokalproducerede fødevarer i supermarkedet.

 

Læs også