Landets gårdbutikker har lige nu ekstra travlt med at sælge gæs, ænder og flæskesteg til julebordet, skriver L&F.
Juleanden skal være vokset op i nabolaget. Danskerne
ønsker i stigende grad at sætte tænderne i fødevarer der er produceret i
lokalområdet. Ifølge en nyere analyse fra Landbrug & Fødevarer efterspørger
hver fjerde forbruger flere lokalt producerede økologiske fødevarer.
At danskerne
gerne vil købe lokalt kan ses på omsætningen hos landets 1.200 større
gårdbutikker.
- De har gang
i butikken lige nu. Højtiderne er deres vigtigste periode specielt jul, da
forbrugerne typisk gerne vil betale lidt ekstra for julemaden, siger Gustaf
Bock, chefkonsulent i Seges, der blandt andet rådgiver gårdbutikker.
For at få flere lokale fødevarer på hylderne samarbejder
Seges med Coop om at få fødevarer fra lokale landmænd og små producenter i 32
Daglig’ Brugsen butikker.
I 2016 vil
Ssegse tage fat på flere koncepter der skal give forbrugerne mulighed for at
vælge imellem et endnu større udvalg af lokalproducerede fødevarer i
supermarkedet.