bannerPos

Messemad bliver givet væk gratis

24-02-2015 11:02

Mad til en værdi af en halv million kroner går til velgørenhed – og skal gøre industrien opmærksom på, hvordan indtjeningen kan øges
Fagmessen Copenhagen Food Fair slutter tirsdag, og herefter kommer der gourmetmad på menuen på en række københavnske herberger og væresteder. Det skriver DR København.

I samarbejde med organisationen Stop Spild af Mad sender messen nemlig 15 tons mad videre til samfundets udsatte. Og det er ikke kun velgørenhed, der har fået Copenhagen Food Fair med på ideen. Målet er også at skabe fokus på, hvordan fødevarebranchen kan minimere madspild for at øge indtjeningen:

- Det er rigtig god signalværdi både for messen og for industrien, når vi viser, at vi er bevidste om problemet med madspild, og vi vil rigtig gerne gøre noget ved det, siger messeudviklingschef Malina Hye til DR København.

De 15 tons mad har en værdi af omkring en halv million kroner.

Antallet af ledige rasler ned i Danmark

Siden 1. august er antallet af ledige personer faldet med 9.436 personer, og antallet af personer på lønkompensation er efter sommerferien reduceret til blot 14.000 personer. I foråret var der knap en kvart million på ordningen.

Undersøger om injektion er overflødig ved yverbetændelse

Ifølge forsker fra Københavns Universitet er injektion med antibiotika i kroppen ved yverbetændelse ikke velbegrundet. Det skal nu undersøges.

Slagterilukning koster kun to slagtedage

Danish Crown har nu lagt en plan for, hvordan slagterilukningen i Ringsted skal håndteres.

MFO-efterafgrøder skal prioriteres højt

Planteavlskonsulent påpeger vigtigheden af især at have fokus på de efterafgrøder, der opfylder kravet til MFO og minder om, at de skal sås inden 20. august.

Ny silo sparer både tid og penge

Svineproducent Niels Blem Sørensen er især glad for at spare tid på indkøb af foderkorn, efter han med en ny silo har kapacitet til at lagre korn til et helt års forbrug.

Ny vaccine skal spare griseliv og sænke forbruget af zink og antibiotika

Statens Seruminstitut, Aarhus Universitet og Seges går sammen om at udvikle en vaccine, som kan redde tusinder af grise fra tidlig død, reducere forbruget af antibiotika drastisk og spare miljøet for udledning af zink. Fødevareministeren er spændt på udfaldet.

Landmænd så på skrælpløjning

35 landmænd brugte en formiddag hos Elsnab Landbrug I/S i Vendsyssel for at se nærmere på skrælpløjning.

Overrasket over at genbrugsplast faktisk duer til dyr

Skandinavisk Landbrugsplast og Helgenæs Maskinstation tester i år et strækplast-produkt med 30 procents genbrugsplast til wrapning af hø og ensilage. – Vores opgave er at teste plasten og foreløbigt har det vist sig fuldt på højde med de plasttyper, vi hidtil har anvendt, lyder det.

Maskinerne må tilpasse sig bakke og dal

I et særligt smukt bakket dansk kulturlandskab som det findes på Helgenæs og Mols, tilpasser Helgenæs Maskinstation sig landskabet med sit maskinvalg – ikke omvendt.
Side 1 af 1894 (37878 artikler)Prev1234567189218931894Next