L&F: Globale prisudsving slår igennem i Danmark
Fødevarepriserne blev sidste år påvirket meget forskelligt
Sådan lyder det fra cheføkonom i Landbrug & Fødevarer (L&F) Thomas Søby, der har set nærmere på helt nye tal fra Danmarks Statistik om forbrugerpriserne.
- De globale prisudsving slår også igennem i Danmark, hvor både priserne på svinekød og mælk er faldet, siger Thomas Søby på L&F’s hjemmeside.
Her fremgår det, at de danske madpriser blev påvirket vidt forskelligt sidste år. Svinekødsprisen faldt med 1,9 procent, mælkeprisen med fem procent og kartoffelprisen med 7,4 procent.
- Til gengæld steg ost hele 6,7 procent i pris og æg med 6,9 procent. Højdespringeren var lammekød med en stigning på hele 17,5 procent, lyder det fra L&F.
Thomas Søby udtrykker tilfredshed med, at fødevarepriserne generelt er steget med 0,4 procent, men understreger samtidig, at man skal passe på med at lægge for meget i det generelle tal, idet kategorien spænder over mange forskellige typer fødevarer – og afspejler vidt forskellige markedsforhold.