Gylden liste til generationsskifte

Vestjysk Landboforening vil forsøge at gøre det nemmere for potentielle købere og sælgere af bedrifter at få kontakt med hinanden

Det går trægt med generationsskiftet i landbruget, men en høj gennemsnitsalder blandt landmænd i dansk landbrug gør en snarligt skifte nødvendigt.

Sådan lyder det fra Vestjysk Landboforening, hvor man derfor har taget initiativ til en såkaldt gylden liste for landmænd. Landmænd, der er interesserede i enten at sælge eller købe, kan således ved Agromek blive skrevet på en fortrolig generationsliste.

- Tanken om at forlade sit livsværk og eventuelt indgå partnerskab med en ukendt person, kan være meget skræmmende. Derfor tager vi initiativ til en generationsliste, siger økonomichef i Vestjysk Landboforening Søren Behrmann til landboforeningens hjemmeside, vjl.dk.

Formålet med generationslisten er, at parterne på en privat facon kan sende købs- og salgssignaler – uden gøre det offentligt – og alligevel komme i forbindelse med hinanden.

- Når først man får truffet en sympatisk arvtager, kan det lette vejen for realiteterne – og gøre det nemmere at give slip. Denne kobling står vi gerne for, siger Søren Behrmann.

Han opfordrer derfor ung som gammel til at komme forbi foreningens stand ved Agromek, hvor han – sammen med et økonomiteam, bestyrelsesmedlemmer i Vestjysk Landboforening, nyetablerede landmænd og landmænd, der selv har gennemgået et generationsskifte – står klar til en fortrolig, økonomisk snak om fremtiden.

Læs også