Naturplan får BL til at varsle ny retssag

Naturplan Danmark falder ikke i god jord hos Bæredygtigt Landbrug

Mandag præsenterede regeringen sin nye Naturplan Danmark.

Tirsdag får planerne Bæredygtigt Landbrug (BL) til at varsle en ny retssag. Det er begrebet ”erstatningsfri regulering”, der får BL til at bringe en retssag på banen.

- De varslede indgreb er alt for voldsomme, og mange af dem er uden effekt. De er uden proportion i forhold til deres formål, og det betyder igen at de vil være ulovlige. Så jeg er desværre nødt til endnu engang at slå fast, at vi er klar til at anlægge sag ved domstolene med påstand om ulovlig statslig ekspropriation, hvis myndighederne beslutter sig for at gå videre ad dette spor, siger administrerende direktør i BL Bjarne Nigaard i en pressemeddelelse.

Ifølge Bjarne Nigaard dækker ”erstatningsfri regulering” over, at staten kan kræve, at landmændene ikke må dyrke jorden ved brug af gødning og pesticider uden at udbetale erstatning for dyrkningsforbuddet.

- Regeringens naturplan er desværre endnu et eksempel på, at det er politik frem for saglighed, der præger indsatsen over for dansk natur og miljø, lyder det fra Bjarne Nigaard.


Læs også