Siden 2003 er den danske eksport af æg og æggeprodukter steget med 91 procent målt i vægt
Sidste år eksporterede Danmark knap 16.000 tons æg og æggeprodukter.
Det svarer til en stigning i eksporten på 91 procent –
målt i vægt – siden 2003. Det oplyser Landbrug & Fødevarer (L&F), der
netop har offentliggjort en ny fødevareanalyse.
Ifølge L&F har værdien af ægeksporten fulgt stigningen
i mængder, så den i 2013 var på 376 millioner kroner – en vækst på 234
millioner kroner siden 2003. Det svarer til en gennemsnitlig stigning på ni
procent pr. år.
- Den generelt stigende efterspørgsel efter ægprodukter i
verden er gunstigt for de danske producenter af ægprodukter. Og tallene for
eksporten af danske ægprodukter viser også, at ægproducenterne har øget deres
eksport betydeligt de seneste årti, skriver L&F på sin hjemmeside.