Larver kan være en måde at få 100 procent økologisk foder til eksempelvis høns, viser forsøg ved Teknologisk Institut
Insekter og larver indeholder generelt meget protein – og da
mangel på protein kan få høns til at hakke i hinanden, kan fluelarver i foderet
være vejen frem for økologiske fjerkræproducenter. Det skriver DR Østjylland.
Forsøg lavet på Teknologisk Institut i Aarhus viser
nemlig, at proteinen i larverne kan erstatte det uøkologisk alternativ
fiskemel.
- Den økologiske produktion har udfordringer i at give
deres fjerkræ 100 procent økologisk foder, fordi de ofte kommer til at mangle
vigtige proteiner, siger seniorkonsulent i kemi og bioteknik på Teknologisk
Institut Lotte Bjerrum til DR Østjylland og fortsætter:
- Det kan få hønsene til at plukke sig selv eller hakke i
hinanden. Det kan man undgå ved at fodre dem med fluelarver, for de indeholder
lige præcis de proteiner, som hønsene har brug for.