Der er vilje til at bakke om økologien, mener fødevareminister Dan Jørgensen på baggrund af en ny undersøgelse
Otte ud af ti forbrugere går ind for mere økologi i de
offentlige køkkener, og et flertal ville også støtte økologien – selv hvis
måltiderne blev lidt dyrere.
Sådan lyder det fra Fødevareministeriet, som henviser til
resultaterne af en ny undersøgelse, som forskningsenheden MAPP ved Aarhus
Universitet har lavet for Fødevarestyrelsen.
- Det er positivt, at så mange bakker om vores økologiske
projekt, siger fødevareminister Dan Jørgensen (S) på ministeriets hjemmeside.
Regeringen har en målsætning om, at 60 procent af alle de
måltider, der bliver serveret i daginstitutioner, på hospitaler og andre
offentlige virksomheder, skal være økologiske inden 2020.
- Når 700 offentlige køkkener og private spisesteder i dag har et økologisk spisemærke,
dokumenterer det, at der er vilje til at bakke op om økologien – også hos dem
der knokler ude ved komfurerne, vurderer Dan Jørgensen.
Rapporten er ifølge Fødevareministeriet baseret på en
web-baseret spørgeskemaundersøgelse, hvori forbrugernes kendskab, forståelse,
holdninger og værdier til økologi i de offentlige køkkener blev afdækket. I alt
gennemførte 1.000 respondenter spørgeskemaet.
Læs rapporten her.