Minister: Positivt med øko-støtte

Der er vilje til at bakke om økologien, mener fødevareminister Dan Jørgensen på baggrund af en ny undersøgelse

Otte ud af ti forbrugere går ind for mere økologi i de offentlige køkkener, og et flertal ville også støtte økologien – selv hvis måltiderne blev lidt dyrere.

Sådan lyder det fra Fødevareministeriet, som henviser til resultaterne af en ny undersøgelse, som forskningsenheden MAPP ved Aarhus Universitet har lavet for Fødevarestyrelsen.

- Det er positivt, at så mange bakker om vores økologiske projekt, siger fødevareminister Dan Jørgensen (S) på ministeriets hjemmeside.

Regeringen har en målsætning om, at 60 procent af alle de måltider, der bliver serveret i daginstitutioner, på hospitaler og andre offentlige virksomheder, skal være økologiske inden 2020. 

- Når 700 offentlige køkkener og private spisesteder i dag har et økologisk spisemærke, dokumenterer det, at der er vilje til at bakke op om økologien – også hos dem der knokler ude ved komfurerne, vurderer Dan Jørgensen. 

Rapporten er ifølge Fødevareministeriet baseret på en web-baseret spørgeskemaundersøgelse, hvori forbrugernes kendskab, forståelse, holdninger og værdier til økologi i de offentlige køkkener blev afdækket. I alt gennemførte 1.000 respondenter spørgeskemaet. 

Læs rapporten her.

Læs også