Forlig fører til 146 millioner kroner til fødevareforskning

Torsdag aften nåede politikerne til enighed om fordelingen af 678 millioner kroner fra forskningsreserven i 2014

Der bliver penge til fødevareforskning i 2014.

Torsdag aften blev regeringen, Enhedslisten, Venstre, Dansk folkeparti og Det Konservative Folkeparti nemlig enige om fordelingen af i alt 678 millioner kroner fra forskningsreserven i 2014. Og pengene kommer blandt andet til at gå til forskning i fødevarer, som får 146 millioner kroner i posen.

Prioriteringen falder i god jord hos Landbrug & Fødevarer (L&F):

- Vi er utrolig glade for, at der nu er indgået et forlig om udmøntningen af forskningsreserven, især fordi pengene er blevet fordelt, som de er. Der er brug for nye investeringer på fødevareforskningsområdet, siger direktør i L&F samt administrerende direktør for Videncentret for Landbrug Jan Mousing i en pressemeddelelse.

-  Den strategiske fødevareforskning har ikke fået tilført de samme midler, som tidligere. Derfor er det enormt positivt, at fødevareforskningen nu har fået et boost fra forskningsreserven, tilføjer han.

Jan Mousing peger også på, at forligsparterne har anerkendt behovet for midler til et nyt offentligt-privat innovationspartnerskab inden for intelligent, bæredygtigt og intensiv planteproduktion:

- Set fra Landbrug & Fødevares stol er et af de vigtigste forligspunkter, at der er blevet givet midler til dette innovationspartnerskab. Hvis fødevareområdet skal opfylde sit fulde potentiale er en styrkelse af samarbejdet mellem offentlige og private aktører på forskningsområdet helt nødvendig. Det har forligsparterne anerkendt og honoreret, og det kommer til at betyde en stor forskel for fremtiden forskning.

Læs også