Forsker: Kødproduktion flytter over i laboratoriet

Dansk stamcelleforsker vurderer, at halvdelen af kødproduktionen stammer fra dyrkede celler i 2040

Forleden præsenterede professor Mark Post fra Maastricht University en bøf lavet af kunstigt kød, der var kommet til verden ved hjælp af forskere og stamceller.

Og nu vurderer seniorforsker ved Aarhus Universitet, Institut for fødevarer Niels Oksbjerg, at kød fra dyrkede celler er kommet for at blive. Det skriver Ingeniøren.

- Der går ikke 50 år, før kødet har erobret en væsentlig markedsandel. Allerede i 2040 kan vi have en situation, hvor halvdelen af kødproduktionen stammer fra dyrkede celler, siger stamcelleforskeren til Ingeniøren.

Ifølge Niels Oksbjerg er den største udfordring godkendelsen af kødet:

- Både i USA og EU kræver det omfattende arbejde af få fødevarer godkendt. Og her står vi med noget hidtil ukendt, som kræver, at myndighederne laver et helt nyt system til godkendelse. Den slags alene kan tage 40 år.

Læs også