Viceformand ansætter kun østeuropæere

Viceformand i primærbestyrelsen i L&F Ib W. Jensen mener, at østeuropæere har skruet hænderne anderledes på end danskere

Hos viceformand i Landbrug & Fødevarer Ib W. Jensen arbejder ti østeuropæere hver sommer som jordbærplukkere i markerne ved Glamsbjerg.

Viceformanden mener, at de er bedre arbejdskraft i markerne end de danske arbejdere. Det skriver DR Nyheder.

- Vi oplever, at de ikke har nogen sygedage, og de er indstillet på at tjene penge. De laver simpelthen mere end danskerne, selvom akkorden er den samme. Jeg ved ikke hvorfor, men de har skruet hænderne anderledes på, siger Ib W. Jensen til DR Nyheder.

Ifølge DR Nyheder får de arbejdende i marken 6,50 kroner for hvert kilo jordbær – uanset, om de er danskere eller udlændinge.

Men ifølge Ib. W. Jensen er det umuligt at få nok danskere til at gå i marken til den løn, som Ib W. Jensen er parat til at tilbyde:

- Hvis jeg ikke kan levere en konkurrencedygtig pris, kommer danskerne til at købe deres frugt fra andre lande. Så er det udlændinge i udlandet, der producerer vores frugt og grønt. Så derfor bliver jeg nødt til at holde akkordlønnen.

DR Nyheder oplyser, at der sidste år var flere end 74.000 østeuropæiske arbejdere i Danmark, hvilket er en stigning på 10.000 i forhold til året før. De arbejder især i landbruget.  

Læs også