Kilder føler sig ført bag lyset af Bæredygtigt Landbrug

Ifølge journalisten.dk føler en række kilder, der har optrådt i en pressemeddelelse fra BL, at de har fået en unfair og uetisk behandling.

Syv ud af ti kilder, der har optrådt i en pressemeddelelse fra Bæredygtigt Landbrug, føler sig dårligt behandlet, fejlciteret eller ført bag lyset. Sådan skriver Journalisten.dk onsdag.

Fagbladet Journalisten har lavet en gennemgang af en række kilder, der har været med i en pressemeddelelse fra Bæredygtigt Landbrug. Nogle angiveligt uden af vide det på forhånd.

Således beskriver Journalisten.dk blandt andet, at Lars Fischer fra vandværkernes interesseorganisation Danva blev interviewet uden at vide det.

- Han fortalte ikke, at han var i gang med at lave en pressemeddelelse. Der er vel nogle etiske regler for, hvordan journalister arbejder, siger Lars Fischer til journalisten.dk

Journalisten.dk har talt med kilderne i ti af Bæredygtigt Landbrugs pressemeddelelser. Fire kilder fortæller, at de er blevet interviewet uden at vide det. To vidste godt, at de gav interview, men fik ikke det citattjek, de var blevet lovet. Og en enkelt kilde optrådte i direkte citat, selv om journalisten fra Bæredygtigt Landbrug ikke havde talt med ham.

Mediechef ved Bæredygtigt Landbrug Jakob Tilma erkender, at han er lidt rystet. Han understreger, at Bæredygtigt Landbrug kun er interesseret i at behandle folk fair – og at det ikke er i overensstemmelse med god, journalistisk etik at undlade at fortælle en kilde, at vedkommende taler med en journalist.

- Men proportionerne skal også med. Der er ingen, der er kommet til skade. Ikke for at negligere det – men konsekvenserne har ikke været store, siger Jakob Tilma til journalisten.dk.

Læs også