Danskerne spiser flere rodfrugter nu end for fem år siden. Forening vurderer, at det især skyldes stigende interesse for det nordiske køkken
Gulerødder, jordskokker, pastinak og andre rodfrugter har
for alvor fundet vej til de danske middagsborde. Tal fra Coop viser, at deres
supermarkeder sælger 15-20 procent flere rodfrugter end for fem år siden. Det
skriver P4 Nordjylland.
Fødevarerådgiver Cathrine Esmann fra Økologisk
Landsforening mener, at der især er én forklaring på, hvorfor vi i stigende
grad sætter tænderne i rodfrugter:
- Der er ingen tvivl om, at interessen for det nordiske
køkken har givet os en enorm nysgerrighed efter at komme tilbage til rødderne. Noget
af det, det nordiske køkken fører med, er jo også en interesse for at spise
efter sæson, siger Cathrine Esmann til P4 Nordjylland.
Godt salg
Janni Sørensen driver sammen med sin mand en gård ved
Hvalpsund. For syv år siden begyndte de at dyrke rodfrugter, og de har ingen
problemer med at få afsat deres produkter.
- Det kræver rigtig meget fingerspidsfornemmelse at kunne
lave rodfrugter. Så fagligt er det en meget stor udfordring, siger Jannie
Sørensen til P4 Nordjylland.
Torsdag står Økologisk Landsforening sammen med Økosalg
& Oplysning for et arrangement for landmænd og avlere med interesse for det
økologiske rodfrugtmarked. Afsætningsmødet finder sted på Halkær
Kro ved Nibe.