Vi går tilbage til rødderne

Danskerne spiser flere rodfrugter nu end for fem år siden. Forening vurderer, at det især skyldes stigende interesse for det nordiske køkken

Gulerødder, jordskokker, pastinak og andre rodfrugter har for alvor fundet vej til de danske middagsborde. Tal fra Coop viser, at deres supermarkeder sælger 15-20 procent flere rodfrugter end for fem år siden. Det skriver P4 Nordjylland.

Fødevarerådgiver Cathrine Esmann fra Økologisk Landsforening mener, at der især er én forklaring på, hvorfor vi i stigende grad sætter tænderne i rodfrugter:

- Der er ingen tvivl om, at interessen for det nordiske køkken har givet os en enorm nysgerrighed efter at komme tilbage til rødderne. Noget af det, det nordiske køkken fører med, er jo også en interesse for at spise efter sæson, siger Cathrine Esmann til P4 Nordjylland.

Godt salg

Janni Sørensen driver sammen med sin mand en gård ved Hvalpsund. For syv år siden begyndte de at dyrke rodfrugter, og de har ingen problemer med at få afsat deres produkter.

- Det kræver rigtig meget fingerspidsfornemmelse at kunne lave rodfrugter. Så fagligt er det en meget stor udfordring, siger Jannie Sørensen til P4 Nordjylland.

Torsdag står Økologisk Landsforening sammen med Økosalg & Oplysning for et arrangement for landmænd og avlere med interesse for det økologiske rodfrugtmarked. Afsætningsmødet finder sted på Halkær Kro ved Nibe.

Læs også