Centrovice: Gode prognoser for landbruget

Ifølge formanden for landbrugsorganisationen Centrovice, Niels Rasmussen, skyldes de bedre tider blandt andet en nem høst

Regnskaberne for i år og det kommende år tegner rigtig godt i landbruget. Det siger formanden for landbrugsorganisationen Centrovice, Niels Rasmussen, til P4 Fyn.

- Der er stigninger på 200.000-300.000 kroner pr. bedrift i forhold til de prognoser, der ligger nu, både for regnskaber for 2012 og 2013. Nu er det jo ikke en kultur, hvor vi sådan er vant til at være overstrømmende med optimisme, men som udtryk fra en landmands side, så ser det egentlig ikke så dårligt ud i øjeblikket, lyder det fra Niels Rasmussen.

Ifølge Niels Rasmussen har det været en nem høst at få bjærget til nogle lave omkostninger. Samtidig er kornpriserne høje.

- I forhold til for to år siden, er kornpriserne næsten fordoblet. Så det er en ganske betragtelig bedre økonomi, der er blevet ud af det, siger Niels Rasmussen til P4 Fyn.

Niels Rasmussen peger på, at eneste minus i landbruget er mælkeproduktionen, som er ramt af lave mælkepriser og høje foderpriser.

Læs også