Firkløver skal forsøge at bringe bank på rette kurs

En stor del af Vestjysk Banks kunder er landmænd

Den 25. september var langt fra nogen god dag for Vestjysk Bank.

Det forventede årsresultat blev nedjusteret, aktierne styrtdykkede og bestyrelsen smed administrerende bankdirektør Frank Kristensen på porten – med et gyldent håndtryk til 10,3 millioner kroner. I Børsen blev Vestjysk Bank nævnt som en bank, der var i fare for at kollapse.

Vestjysk Bank har imidlertid udnævnt en ny ledelse, der – ifølge en skrivelse fra banken – skal foretage de fornødne tilpasninger og bringe organisationen i harmoni med det fremtidige forretningsgrundlag.

Bankdirektør Vagn Thorsager er udnævnt til administrerende bankdirektør. 63-årige Vagn Thorsager tiltrådte den 1. marts 2011 som administrerende direktør i Aarhus Lokalbank A/S, som Vestjysk Bank tidligere på året fusionerede med.

49-årige Michael Nelander Petersen er udnævnt til bankdirektør og indtræder i direktionen.

Ny vicedirektør bliver 59-årige Jens Møller, som har bestridt flere ledende poster i Vestjysk Bank inden for revision, regnskab og økonomi.

Firkløveret fuldendes af 45-årige Jens Krogfelt, der tidligere på året fik overdraget ansvaret for kreditområdet.

Dårlige tider for landbruget

Tirsdag fratrådte vicedirektør Flemming Gade Nielsen i øvrigt også. Han har igennem flere år haft ansvaret for kreditområdet i Vestjysk Bank.

Vestjysk Banks forventede årsresultat før skat for 2012 vil være et negativt resultat i størrelsesordenen 750-800 millioner kroner.

Ifølge Vestjyske Bank skyldes tabene blandt andet en forværret indtjeningsevne inde for visse grene af landbrugserhvervet – specielt mælkeproduktion – samt negativ udvikling i bytteforholdet mellem udgifter til foder og afregningspriser.

Læs også