Temamøde: Stort potentiale i økologisk frugt

På Dalum Landbrugsskole er der temamøde om markedet for økologisk frugt og bær

I 2011 blev der omsat økologisk frugt for 428 millioner kroner i danske butikker, og flere og flere vælger økologisk frugt og bær. Det oplyser Økologisk Landsforening.

Blandt andet derfor arrangerer foreningen et temamøde på Dalum Landbrugsskole. Mødet henvender sig primært til nuværende og kommende økologiske producenter, og her kan man få et indblik i markedet og potentialet for økologisk frugt og bær.

Med mødet har Økologisk Landsforening også til hensigt at give inspiration til afsætning af egne produkter. For i dag bliver en stor del af den solgte frugt importeret fra udlandet.

Stigende bevidsthed

Og selv om danske, økologiske frugtavlere ikke kan lave bananer, er der ifølge landsforeningen et stort potentiale for afsætning af danskproduceret økologisk frugt og bær.

- Der kan afsættes mere økologisk frugt og bær i danske butikker og ad andre afsætningskanaler. Der er en stigende bevidsthed blandt forbrugerne om pesticidrester i ikke-økologisk frugt, og blandt andet derfor vælger flere og flere de økologiske varianter, siger Poul Rytter Larsen.

Han er økologisk frugtavler på Fyn og medlem af Frugt-, Bær-, og Grøntudvalget i Økologisk Landsforening

Poul Rytter Larsen indleder mødet, og programmet byder herefter på en række oplægsholdere – blandt andre Mette Hansen fra Fødevarefællesskaberne i København.

Senere bliver der etableret workshops, hvor deltagerne eksempelvis bliver sat til at tænke afsætning af egne produkter.

Mødet finder sted den 9. oktober fra klokken 13.00 til 17.30. Bagefter er der middag på Dalum Landbrugsskole.

Tilmelding kan ske på www.okologi.dk/landmand

Læs også