Landbrugets top er klar til debat på fælles møde

Landboorganisationer i Thy og Salling inviterer til debat med blandt andre Søren Gade på Morsø Landbrugsskole

Landbrugserhvervet står for tiden over for store udfordringer, og mange landmænd er frustrerede over vandplaner, randzoner og mange afgifter.

Det mener man i hvert fald i en række landboorganisationer i Thy og Salling. Her forventer man derfor en god debat, når landbrugets top gæster Morsø Landbrugsskolen.

Formand for Landbrug & Fødevarer Niels Jørgen Pedersen vil efter planen give et oplæg om blandt andet de politiske udfordringer, som landbruget står med.

Direktør for Landbrug & Fødevarer Søren Gade giver også sit besyv med, lige som advokat Håkun Djuurhus deltager. Sidstnævnte har udarbejdet stævningerne mod staten vedrørende vandplanerne.

- Vi mener tiden er inde til et møde, hvor landbrugets top orienterer om de politiske udfordringer og muligheder der er for landbruget p.t., og hvor landmændene har mulighed for at stille gode spørgsmål, fortæller Morten Yde, der er formand for Landbo Thy.

Han opfordrer derfor alle interesserede til at møde op for at hjælpe med til at sætte en god debat i gang.

Mødet finder sted mandag den 24. september klokken 19.30 på Morsø Landbrugsskole pg er arrangeret af Mors-Thy Familielandbrug, Landmænd på Mors, Landbo Thy og Landboforeningen Limfjord.

Læs også