Grønne projekter er populære blandt landmænd

NaturErhvervstyrelsen har fået langt flere ansøgninger om tilskud til natur- og miljøprojekter, end det var tilfældet sidste år

Ind til nu har NaturErhvervstyrelsen i år modtaget i alt 244 ansøgninger om tilskud til natur- og miljøprojekter – mod 206 hele sidste år. Det skriver NaturErhvervstyrelsen på sin hjemmeside.

Ifølge NaturErhvervstyrelsen er der i år søgt for i alt 46,1 millioner kroner, mens det samlede beløb sidste år var på 34,6 millioner kroner.

- Vi er glade for at se, at der er stor interesse for natur- og miljøprojekter blandt landmændene, da projekterne medvirker til den grønne omstilling i landbruget, lyder det fra enhedschef i Center for projekttilskud i NaturErhvervstyrelsen Lene Sørensen.

NaturErhvervstyrelsen oplyser, at der især har været stor interesse for græsningsprojekter.

Ikke penge til alle 

Det er imidlertid ikke alle ansøgere, der skal regne med at få en bid af den grønne kage. I alt er der nemlig 13 millioner kroner til rådighed, så der vil bliver foretaget en prioritering.

- Prioriteringen gennemføres blandt andet på grundlag af en vurdering af projektets opfyldelse af ordningens formål og projektets samlede udgifter, forklarer Lene Sørensen.

Først senere på efteråret får hver enkelt ansøger at vide, hvorvidt de får et tilskud eller ej.

Læs også