DLR Kredit: Nuværende ejermodel fungerer stadigvæk

Ejerstrukturen i landbruget er igen kommet til debat efter pensionskasser i sidste uge luftede interesse i at købe landbrugsjord.

 Landbruget er på længere sigt nødt til at ændre ejerstruktur, har det på det seneste lydt fra pensionskasserne, som selv har erklæret sig villige til at handle, hvis prisen kommer lidt længere ned.

- Der er på lang sigt behov for en ny struktur med langsigtede penge, lød det således i sidste uge fra direktør i AP Pension, Søren Dal Thomsen til Finanswatch.

Til samme medie lyder det dog nu fra DLR Kredit, at landbrugets nuværende ejermodel godt kan fungere - også i fremtiden.

- Man skal se nuanceret på det. Historisk set har landbrugets strukturudvikling altid bevæget sig på kanten af det, som har været muligt at finansiere, når vi taler om de største bedrifter. Vi talte om det samme for fem år siden, ti år siden og i 1960, da DLR blev startet. Bedrifterne bliver større for hver generation og de allerstørste bevæger sig hele tiden på kanten af det, der kan finansieres, siger Jens Kr. A. Møller, adm. direktør i DLR Kredit til Finanswatch og tilføjer:

- Man skal huske, at det altid har kunnet finansieres. Det kan det også i dag under normale omstændigheder – hvis vi ser bort fra, at finanskrisen gør det svært altid at få de nødvendige driftskreditter, siger han.


Læs også