LDM: Et sløjt 2011 for Arla Foods

Hollandske LTO, der er kendt for sine sammenligninger af priser fra udvalgte europæiske mejerier, har netop offentliggjort sine tal for 2011

 Ifølge de danske mælkeproducenter i LDM, er det ikke opmuntrende læsning for en dansk mælkeproducent at gennemgå hollandske LTO's rapport for 2011, der sammenligner, hvordan de største europæiske mejerier har klaret sig, når det kommer til udbetalingen til mælkeproducenterne.

Arla Foods beholder godt nok sin femteplads i sammenligningen for 2011 i forhold til 2010, og FrieslandCampina beholder ligeledes sin tredjeplads – kun overgået af de to højprismejerier, finske Hämeenlinnan og italienske Granarolo, men så langt, så godt, lyder det fra formand Kjartan Poulsen i denne uges udgave af LDM Ugenyt.

Han finder det deprimerende, at Arla Foods, ifølge LTO’s sammenligning, kun har formået at hæve prisen i 2011 med 8,5 procent i forhold til prisen i 2010, når FrieslandCampina samtidig har forbedret sin afregning med 13,2 procent.

- Det betyder, at de danske mælkeproducenters pris er gået fra at ligge godt tre øre efter FrieslandCampina i 2010 - året hvor en del af prisen fra Arla Foods bestod i udbetaling af strukturfonden - til at ligge præcis 15 øre efter FrieslandCampina i 2011, skriver Kjartan Poulsen i LDM Ugenyt.

Arla selv er ikke enig i, at 2011 var et sløjt år. I sin årsrapport for 2011 beskriver man således året for "meget tilfredsstillende."

Se statistikken fra LTO her.

Læs også