Viking på vej til Kina

VikingGenetics har i mere end tre år arbejdet på at få eksport af kønssortereret sæd til Kina. Anstrengelserne har nu endelig båret frugt.

Vikinggenetics har siden 2008 kunnet levere konventionel sæd fra Sverige til Kina. I Sverige havde Vikinggenetics allerede i 2008 opnået et eksportcertifikat til Kina for en treårig periode.

Alene i 2011 fik Viking ordrer på 97.000 doser konventionel sæd til Kina.

I august 2010 modtog Vikinggenetics den første ordre på 10.000 doser X-Vik fra en på det tidspunkt ukendt kunde Cofine.

Henvendelsen fra Cofine skulle senere vise sig at blive den importør Vikinggenetics valgte at arbejde videre med efter nærmere studier i Kina. 

Cofine er et privatejet selskab der distribuerer og sælger sæd over hele Kina.

En stald på Vikinggenetics nærliggende ejendom i Assentoft blev indrettet til at opfylde de kinesiske veterinære krav, og i begyndelsen af april i år fik vi certifikat fra Kina til eksport af kønssorteret sæd.

Produktionen fra de udvalgte tyre D Etoto, D Opman, D Obsess og D Skotte begynder ultimo maj, og den første bestilling lyder på 20.000 doser X-Vik.

Vikinggenetics forventer at have produceret 20.000 doser X-Vik i Kina-stalden inden for en periode på 20 uger. Doserne kan sendes til Kina i slutningen af året.

Vikinggenetics ser frem til næste ordre og forventer en opadgående kontinuerlig eksport til fremtidens store kvægland Kina.

Målsætningen er 50 procent af omsætningen på X-Vik til det kinesiske marked indenfor en 3 årig periode.

Læs også