Mink fra to farme i Nord- og Midtjylland slås nu ned

Dansk Pelsdyravlerforening har i tæt samarbejde med to minkavlere iværksat straks sanering af to minkbesætninger på grund af plasmacytose.

Godt 5000 mink tæver samt afkom bliver nu saneret øjeblikkeligt, fordi de er inficeret med den frygtede sygdom placmacytose. Det sker i et forsøg på at standse smitten i områder, hvor der ikke tidligere har fundet smitteudbrud sted.

Den ene farm testede positiv for en uge siden med mellem 60 og 70 procent reagenter i farmen, mens den anden farm testede positiv i onsdags med op til 10 procent reagenter. Farmene er placeret i henholdsvis Han Herred og den sydlige del af Midtjylland. Der er handlet dyr mellem de to farme. Det er højst sandsynligt skyld i smittespredningen, siger Lars Eilertsen, som af bestyrelsen for Dansk Pelsdyravlerforening er udpeget som plasmacytoseansvarlig

- Begge farme er testet positive i områder, som ellers er sygdomsfrie. Og det er det centrale i dette tiltag. Derfor har bestyrelsen valgt at tilbyde økonomisk hjælp til straks saneringen for begge farmen for at forhindre, at farmene over de kommende måneder udvikler sig til smittespredere i de berørte områder, siger Lars Eilertsen.

Det er første gang Dansk Pelsdyravlerforening griber til det drastiske tiltag at sanere besætninger helt væk.

Læs mere i LandbrugNord den 22. maj.

Læs også