Søren Gade bliver ny direktør for Landbrug & Fødevarer

Tidligere forsvarsminister Søren Gade bliver ny administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer. Carl Aage Dahl fratræder.

Formand for Landbrug & Fødevarer, Niels Jørgen Pedersen, udtaler følgende i en pressemeddelse:

- Carl Aage Dahl har været en dygtig administrerende direktør for landbrugets organisationer gennem mange år – og har siden dannelsen af Landbrug & Fødevarer for tre år siden gjort et godt arbejde med at få fusionen ført igennem. Han har i en periode med store udfordringer løst mange vanskelige opgaver.

- I den meget globaliserede konkurrence og med de mærkbare følger af finanskrisen, er de daglige udfordringer for vores samlede erhverv imidlertid ikke blevet mindre – tværtimod.

- Det er formandskabets opfattelse, at disse udfordringer bedst løses med et ledelsesmæssigt skifte, med fornyet fokus på gennemslagskraft og synlig ledelse, og vi har derfor gennemført en professionel rekrutteringsproces, hvor vi i et felt blandt flere kandidater har valgt tidligere forsvarsminister Søren Gade som ny administrerende direktør for organisationen.

- Vi har valgt Søren Gade, fordi vi mener, han har de rette kvalifikationer til at føre vores organisation videre mod målet, om at få de bedste rammevilkår for vores erhverv, så vi kan vedblive med at producere verdens bedste fødevarer og fortsat bidrage til udviklingen og sikringen af dansk økonomi og danske arbejdspladser. Udover hans stærke personlighed og gode kommunikationsevner har han den rette baggrund til jobbet. Søren Gade er cand. oecon., hans tidligere civile job har næsten alle haft en krog ind til vores erhverv, han har indgående kendskab til politiske processer samt et godt netværk både i erhvervslivet og i den politiske verden – og på den ledelsesmæssige front har han igennem en årrække stået i spidsen for Forsvarsministeriet der, ligesom Landbrug & Fødevarer, er en stor og vidtforgrenet organisation”.

Søren Gade udtaler:

- At skabe de bedste rammevilkår for landbrug- og fødevareerhvervet og dermed bidrage til væksten i det danske samfund er selvfølgelig det, det hele handler om. Og når det er sagt, så er det mit klare mål at videreføre og intensivere arbejdet med at føre landbrugs- og fødevareerhvervet helt ind i danskernes bevidsthed. Jeg glæder mig rigtig meget til mit nye job og går til opgaven med ydmyghed – og så skal jeg lige i arbejdstøjet og lære det hele at kende, inden jeg udtaler mig mere konkret om det ”.

Formand for Landbrug & Fødevarer, Niels Jørgen Pedersen, udtaler:

- Samtidig med, at vi glæder os til det fremtidige samarbejde med Søren Gade, der har sin første rigtige arbejdsdag onsdag den 9. maj, vil vi gerne takke Carl Aage Dahl for hans mangeårige indsats i landbrugets organisationer, og vi ønsker ham held og lykke i fremtiden.

Læs også