DLG SAF er i en god udvikling

DLG oplever vækst i disse år - ikke mindst i udlandet. I Syd kan DLG SAF med hovedkvarter i Rødekro ligeledes vise fremgang med et overskud, der betyder at 13,6 millioner kroner udloddes til medlemmerne.

Knap en milliard kroner i omsætning og et pænt plus på 11,2 millioner kroner på bundlinjen. Direktør i DLG SAF, Mogens Andresen, kan se tilbage på et 2011, hvor det trods en våd høst og stagnerende marked, er lykkes at styrke DLG SAF og både holde og endda øge markedsandele på flere produkter.

Det hele blev fremlagt i forbindelse med et valg- og regnskabsmøde for godt 200 fremmødte forleden i Rødekro, hvor også bestyrelsesformand Niels Dengsø Jensen, koncernchef Asbjørn Børsting og vicekoncernchef  Kristian Hundebøll, gav en orientering om koncernens samlede regnskab for 2011 og aktiviteter generelt - både nu og fremadrettet.

Niels Dengsø Jensen konstaterede i sit indlæg at DLG´s markedsandel for korn er steget fra 53 til 57 procent fra 2010 til 2011, samtidig med at indtjeningen i både Sverige og Tyskland er steget markant.

Fremgang på foder
Asbjørn Børsting kunne ligeledes dokumentere den solide fremgang i DLG, der har betydet at omsætningen på 10 år er firedoblet fra 11 milliarder kroner i 2001 til godt 40 milliarder kroner i 2011.

- Koncernsalget af foder er steget fra 3.730 ton i 2010 til 3.886 ton i 2011 trods et totalmarked, der er faldet med 4 - 5 procent, konstaterede Asbjørn Børsting, der også tilskriver fremgangen, at der er sket en løbende effektivisering af  DLG´s fabrikker, hvoraf flere er blevet udvide - herunder blandt andet vitamin- og mineralvirksomheden Vitfoss.

JF på ret kurs
Samtidig er der blevet udvidet med nye virksomheder - ikke mindst købet af JF-Stoll, den danske fuldfodervognsfabrik, der via Kongskilde blev reddet på stregen af DLG, da den var i akutte problemer.

- Vi sagde nej til JF et par gange. Men vi kunne se, at der var synergier og et perfekt match, men prisen var længe for høj, konstaterede Asbjørn Børsting, der til gengæld nu kan glæde sig over overtagelsen af fabrikken som han betegner som god virksomhed med motiverede medarbejdere, og hvor rationaliseringer og effektiviseringer har bragt fabrikken på ret kurs igen med stigende ordretilgang.

Mødet var som nævnt også et valgmøde. 11 Kandidater skulle vælges. Det gav valg til følgende: Carl Christina Lei, Mogens E. Christensen, Jørgen Friis Møller, Peter Gad Thysen, Holger Johan Petersen, Niels Kragelund, Per Løper, Poul Richard Jørgensen, Anders Rosenkvist, Ulrik Clausen og Hans Damm.

Læs også