Fynsk rekord for Danish Agro: Overskud på 82 millioner

Danish Agro Fyn A/S blev pr. nytår fuldgyldigt medlem af andelsgrovvarekoncernen med flot slutresultat.

Det er helt andre tal, som nu står på bundlinien i den store grovvarevirksomhed i Skamby, end da S.A.B. A.m.b.A. blev indlemmet i Danish Agro A.m.b.A. med et minus på over 150 millioner for to og et halvt år siden.

Ved den lejlighed blev den fynske andelsgrovvareforretning omdannet til Danish Agro Fyn A/S i en overgangsfase.

Den ophører nu med tilbagevirkende kraft fra nytår, og i det netop offentliggjorte regnskab fremgår det, at det fynske aktieselskab i 2011 har haft et overskud på 81,7 millioner kroner. Eller langt det største i hele S.A.B.'s historie tilbage fra 1905 og siden 2009 hos Danish Agros fynske afdeling.

Omsætningen på Fyn er fastholdt på lige godt en milliard kroner, og efter skat er resultatet på 64, 4 millioner kroner.

363 millioner i koncernresultat
Det var derfor med tilfredshed, at formanden og koncernchefen for Danish Agro A.m.b.A. i den forgangne uge i Skamby både kunne præsentere koncernens 2011-regnskab med et rekordoverskud på 363 millioner kroner, og altså også det fynske rekordregnskab.

Det er skabt gennem store rationaliseringer. Blandt andet er mandskabsstyrken i Skamby, blevet halveret inden 2009. Samtidig benyttes de flotte rammer foruden til fynsk hovedafdeling også til Danish Agros interne trænings- og kursusaktiviteter.

Administrerende direktør Christian Junker glæder sig over den fynske succeshistorie, og oplyser, at medlemmerne i det nu tidligere S.A.B. allerede er overført til andelsgrovvarekoncernen.

Læs også