Højlager i Højme

DLF-Trifolium samler sine fynske aktiviteter for frøbehandling i 9.300 kvadratmeter nyt lager.

Til sommer tager DLF-Trifolium et nyt, topmoderne anlæg i brug i Højme ved Odense. Allerede nu knejser de store bygninger ved siden af de eksisterende, og der er netop afviklet rejsegilde for anlægget.

Efter anlæggets ibrugtagelse vil den hidtidige produktion fra faciliteterne i Dyrup finde sted i Højme, hvor råvaremodtagelsen foregår.

Det er entreprenørvirksomheden NJ-Gruppen, der opfører byggeriet i totalentreprise, og Oluf Jørgensen er rådgivende ingeniør på byggeriet. Der investeres 60 millioner i det fynske anlæg, som omfatter 9.300 kvadratmeter til produktion og 300 kvadratmeter til administration.

20.000 tons frøblandinger årligt
Anlægget vil indeholde renvarelager, fem blande-, opsæknings- og palleteringsanlæg samt et færdigvarelager, og vil have en kapacitet på 20.000 ton blandinger årligt.

- Fra det nye anlæg vil DLF-Trifolium fremover kunne producere ordrer med langt færre håndteringer og et hurtigere gennemløb, hvilket er nødvendigt, da kunderne i større omfang end tidligere ønsker en kortere leveringstid fra bestilling til levering, oplyser kommunikationschef Stig Oddershede.

Han fremhæver, at DLF med dette tiltag signalerer vilje til fortsat at udvikle teknologiske løsninger, der kan støtte op om at bevare og udbygge en konkurrencedygtig frøproduktion i Danmark.

 

Læs også