Planteavlere strømmer til DLG's VækstForum

To dage nær Sorø med faglige udstillinger og foredrag tiltrækker op mod 700 landmænd.

Fra morgenstunden på førstedagen var der fyldt helt op i auditoriet på Kongskilde Maskinfabrik nær Sorø, hvor DLG for fjerde år i træk holder VækstForum.

Interesserede landmænd lyttede til dagens første indlæg, som handlede om aktuelle råd til sprøjtning i raps og majs.

Ved formiddagspausen strømmede de mange tilhørere ud i udstillingsområdet, hvor en lang række af DLG's leverandørerne stod klar på hver deres stand.

Man kan nå at besøge VækstForum igen i dag, hvor der er faglige arrangementer frem til kl. 16 i eftermiddag, hvor det forventes at 700 har besøgt standene.

Et vellykket koncept
- Vi har fundet en form, som tiltaler mange planteavlere, konstaterede Bertram H. Larsen, der som fagkonsulent hos DLG er ansvarlig for VækstForum sammen med fagkonsulent Anne Ester Fabricius og produktchef Lars Brix.

- Det tiltaler gæsterne at kunne vælge frit mellem foredrag eller besøg på udstillingerne, og her kommer både planteavlere med mange hektar og deltidslandmænd, forklarede planlæggerne.

DLG VækstForum er igen i år henlagt til Kongskilde Maskinfabrik, som man derfor også får lejlighed til at se udefra.

Udstillingerne er helt overvejende firmaer indenfor planteværn, gødning og forædling. DLG har inviteret hovedparten af de firmaer, som danske planteavlere vil benytte i den kommende sæson, og disse firmaer havde tydeligvis prioriteret arrangementet ved at bemande med centrale konsulenter og nyt informationsmateriale.

Læs også