Malkestald indvies til skue

INDENDØRS: Kimbrerskuet afholdes i Messe- og Agro-center Aars fredag og lørdag den 7. og 8. oktober.

- Det bedste ved et dyrskue er glæden ved at møde så mange glade folk, se de dejlige dyr, mærke den positive stemning og at få tingene til at fungere til alles bedste.

Det siger den garvede dyrskuearrangør og konsulent emeritus Jens Holm Danielsen. Trods sin titel er han stadig primusmotor i det Kimbrerskue, der stadig forstår at forny sig - også med inspiration hentet på talrige rejser til udenlandske skuer.

I år er der lidt færre malkekøer, men kødkvæget holder status quo og fjerkræ og kaniner tordner frem. Også det er med til at give inspiration, til fremtidens skuer. Og Jens Holm Danielsen glæder sig over de rigtig gode rammer, der er for kaniner og høns i det store telt bag staldene. Rammer som de to udstillergrupper udfylder på bedste vis.

Ny malkestald
Og på trods af de færre malkedyr indvies hallens nye malkestald. Tidligere var der vakuumrør til spandemalkning, men fra i år er der nu rørmalkning fra 12 båse i den ene ende af hallen, hvor man så trækker køerne ned.

- Det giver en bedre malkehygiejne, forklarer Tage Christensen, der tidligere var formand for Agrocentret.

Mælken kommer i mælketanken, der for nylig er blevet overdækket, og hentes af Arla. Agrocentret har også egen ajlebeholder.

Generelt set er der mange detaljer ved stalden, der er godt gennemtænkt.

- Jeg er overrasket over, hvor godt det stadig fungerer, siger Tage Christensen og nævner blandt andet, at inventar til 300 køer kan sættes op på tre timer af ti mand – uden der skal bruges en skrue.

Når der skal flyttes fra køer til heste, kan det gøres endnu hurtigere.

- Faciliteterne er bare helt i top, siger Tage Christensen og understreger, at der også bliver passet godt på dem. Og nu skal de i brug igen til årets Kimbrerskue.

Læs også