Ny sostald til 250 søer

Behovet for ny staldkapacitet ligger til grund for en nyopført sostald til 250 søer på svinebedriften Kirstinelund ved Østbirk, der forleden smmen med bygherren Sinding Staldservice havde inviteret til åben stald.

En nyopført 1500 m2 svinestald er netop taget i brug på svinebedriften Kirstinelund ved Østbirk, hvor svineproducent Jørgen Sommer sammen med driftsleder Jens Peter Knop står for den daglige drift.

Umiddelbart inden dyrene flyttede ind var der mulighed for at se nærmere på den nye stald i forbindelse med et åben stald arrangement, arrangeret af bygherren Sinding Staldservice.

Selve bedriften består, foruden den nye stald til 250 søer opført af Sinding Staldservice, af eksisterende staldanlæg – i alt 400 søer.  Stalden er indrettet med 12 x 21 stipladser plus 24 poltestier og 6 sygestier.

Og Jørgen Sommer oplyser, at den nye stald er en erstatning for et gammelt udfaset staldanlæg.

- De gamle stalde var utidssvarende og skulle erstattes af nye, der opfylder kravene fremadrettet, lød det fra Jørgen Sommer, mens Jens Peter Knop tilføjer at man i bedriften har en produktion på cirka 29 smågrise pr. årsso

 Flere benyttede lejligheden til at lægge vejen forbi den nye stald, hvor bygherren og flere af underleverandørerne stod klar til en snak om nyt staldbyggeri.

Læs også