Succes åbner nye perspektiver for dyrskuet

Med over 58.000 gæster vil dyrskueledelsen udvikle Det Fynske Dyrskue, blandt andet med en større fødevareudstilling.

Trods afviklingen i pinsen og manglende maskinhandlere blev Det Fynske Dyrskue 2011 publikumsmæssigt det hidtil næststørste. Ikke mindre end 58.200 gæster gik gennem tælleapparaterne, hvilket er over 12.000 flere end besøgstallet i fjor.

I forhold til 2010 var dyrskuet helt anderledes begunstiget af vejret. I alle tre dage skinnede solen, uden at det blev så varmt, at folk i stedet valgte stranden.

Også det nye tiltag med et aftenshow helt til klokken 22 blev en publikumstræffer, selv om det var pinselørdag.

Håber på løsning
- Derfor er vi naturligvis meget tilfredse med arrangementet. Det viser, at byfamilierne og publikum i det hele taget vil det fynske dyrsku, påpegede en tilfreds formand for Fynsk Landbrugs Eventforening, Niels Rasmussen, efter de tre hektiske dage i pinsen.

Han håber, at det bliver sidste gang, at de fynske maskinhandlere ikke er repræsenteret på udstillingsarealet, selv om det umiddelbart ikke havde indvirkning på besøgsinteressen.

- Det skulle gerne kunne sendes et samlet signal fra landbruget og følgevirksomhederne til det omgivende samfund, og derfor håber jeg, at en løsning kan falde på plads.

Samtidig vil formanden også tage hul på diskussionen i medlemsforeningerne om en delvis kontingentfinansiering af omkostningerne, som følger med afviklingen af et sådant stort arrangement for det fynske landbrug.

- Og i det hele taget sikre den optimale opbakning i landbruget til denne altoverskyggende imagepleje for vort erhverv, tilføjer dyrskueformanden.

Samarbejde med Roskilde
Der skal nu i det hele taget evalueres på succesen og ikke mindst de områder, hvor konceptet kan udvikles.

- Fødevaredelen kan vi gøre langt bedre. På Fyn dyrkes jo en masse grøntsager og i det hele tages produceres spændende fødevarer. Disse små og store fødevarevirksomheder, og for den sags skyld også de mange gårdbutikker og boder burde også repræsenteres på pladsen, så publikum kan smage og købe fynsk landbrugs mange produkter, håber Niels Rasmussen.

Han oplyser, at der er arbejdes på at etablere et samarbejde med Roskilde Dyrskue, hvor netop fødevareudstillingen er helt unik med masser af boder og spændende aktiviteter.

      

Læs også