Klar til dyrskue

Igen er der over 600 dyr på plads, når bedømmelsen starter på dyrskuepladsen på fredag. Til gengæld vil der kun være få maskiner i år.

I den kommende weekend blændes der op for årets udgave af Det Fynske Dyrskue. Det falder for en meget sjælden gangs skyld i pinsen, fordi terminen for helligdagene i år er det seneste, som kalenderen kan foreskrive. Selv om det har fået de fynske maskinhandlere til at melde fra, så håber arrangøren, Fynsk Landbrugs Eventforening, på et succesrigt dyrskue med masser af dyr og mennesker, og ikke mindst i et godt pinsevejr.

I anledning af pinsen er der ekstraordinært åbent på pladsen lørdag aften helt frem til klokken 22, hvor der med et stort aftenshow og mulighed for at købe en picnickurv er lagt op til en rigtig hyggeaften.

- Selvfølgelig har pinsen givet os en udfordring, men vi tror på, at mange vil benytte dyrskuet til et kærkomment afbræk i deres feriedage, måske i sommerhuset eller på campingpladsen, siger skuets formand, Niels Rasmussen.

Masser af dyr
Han glæder sig over, at dyreudstillerne og alle øvrige omkring dyrskuet bakker så flot op om arrangementet, og sender en opfordring til, at både byfamilier og ikke mindst landbrugets egne fynske udøvere møder op i Odense for at vise erhvervets bedste side og gerne tage en dialog med gæsterne.

Med 600 tilmeldte dyr og over 150 på børnedyrskuet samt en masse heste, som giver opvisning, vil der være nok at se på i de tre dyrskuedage. Og hvad angår maskiner, vil der også være repræsentation, idet enkelte firmaer samt landboforeningen selv sørger for at vise traktorer og mejetærskere.

- Det bliver en anderledes udstilling i år, men med 172 erhvervsudstillere vil publikum blive mødt af en fyldt dyrskueplads, og det glæder vi os naturligvis over, påpeger formanden for Fynsk Landbrugs Eventforening.

I det traditionelle fødevarehjørne vil man både kunne smage og købe lokale produkter. Ud over flere fynske producenter vil der være en stor udstilling fra Arla og fra Danske Slagtermestre.

- Så er der kun at håbe på godt vejr. Sidste års regnskyl, der i den grad både udfordrede alle på pladsen og vor økonomi, ser vi nødig gentaget. Vi er i hvert fald klar med rammerne, og masser af frivillige er klar til at løfte den store opgave, der er at arrangere og gennemføre et så stort arrangement med forhåbentlig over 50.000 gæster, fastslår Niels Rasmussen.

Læs også