Brand medvirkende årsag til Møbergs stop

Arla skal have ny bestyrelsesformand efter Ove Møberg i går morges meddelte, at han trækker sig i slutningen af maj.

Efter 19 år i Arlas bestyrelse - heraf de sidste fire år som formand - har Ove Møberg besluttet at træde tilbage i forbindelse med bestyrelsesvalget ved næste ordinære repræsentantskabsmøde 26. maj.

I en meddelelse fra Arla fortæller Ove Møberg, at han selv mener, at det er det rigtige tidspunkt at stoppe på posten, og at den brand, der i januar måned ramte hans gård Billund er en medvirkende årsag til beslutnignen.

- Vi har valgår i Arla Foods, og i maj skal en ny bestyrelse konstituere sig. Derfor mener jeg tidspunktet er helt rigtig. Dertil kommer at efter en brand på gården i januar i år har min samarbejdspartner og jeg ikke helt klarhed over udviklingen på gården fremover, siger Ove Møberg.

Åbent spørgsmål
Hvem der skal efterfølge Ove Møberg, er nu et åbent spørgsmål.

Arlas næstformand Åke Hantoft ønsker i hvert fald ikke på nuværende tidspunkt at bringe nogle navne i spil. Ej heller vil han fortælle, om han selv er interesseret i posten som bestyrelsesformand.

- Vi konstituerer os selv i bestyrelsen 26. maj. Det ville være forkert af mig at nævne navne på nuværende tidspunkt om hvem, der skal være formand. Vi afventer nu, hvad der sker i bestyrelsen, og det er en helt naturlig proces. Jeg har desværre ikke flere kommentarer til det, siger Åke Hantoft.

Arlas svenske næstformand vil dog gerne rose Ove Møberg for sit arbejde som formand, og fortæller, at han har meget respekt for hans beslutning.

- Det har været meget godt at arbejde sammen med Ove. Vi har siddet sammen i bestyrelsen i 10 år, og han har været fantastisk. Han har meget energi og er en stærk mand. Han har været en rigtig god formand, siger Åke Hantoft.

Stod i spidsen i vigtig periode
Arla fortæller i sin pressemeddelelse, at Ove Møberg har stået i spidsen for Arla Foods i en betydningsfuld periode for virksomheden.

Blandt andet valgte han i 2010 sammen med bestyrelsen at bevare andelsselskabet, og gik forrest i arbejdet med at skabe en ny kapitalmodel i Arla Foods, der betyder en betydelig kapitalindsprøjtning fra selskabets ejere i 2010.

- Kapitalmodellen er solidt forankret i Arlas bagland – ikke mindst takket være Ove Møbergs og resten af bestyrelsens arbejde for dialog med andelshaverne, lyder det i Arlas pressemeddelelse.  

I marts 2011 fik bestyrelsen med Ove Møberg i spidsen fuld opbakning fra repræsentantskabet til en fusion med tyske Hansa Milch, som betyder at tyske andelshavere nu er medejere af selskabet.

- Selv om jeg har været med i mange år, så er arbejdet for selskabet aldrig blevet rutine. Arla Foods udvikler sig konstant, og jeg er stolt af det selskab, som vi andelshavere har skabt, siger Ove Møberg.

Læs også