30 øre i næste uge - en krone i vente

Svinenoteringen løfter sig i næste uge til 9,30 kroner pr. kilo. Oveni venter en krone mere i meget nær fremtid, lyder vurderingen fra agrocom.dk's Palle Jakobsen i dagens markedskommentar.

I denne uge er svinenoteringen steget med 20 øre pr. kilo. I næste uge stiger den med 30 øre - og når 9,30 kroner kiloet. Og lige om hjørnet venter med stor sandsynlighed yderligere en krone.

Mens stigningen i den kommende uge ligger fast, er kronen, der måske venter, foreløbig en fugl på taget.

Men ifølge Effektivt Landbrugs faste markedsekspert, Palle Jakobsen, agrocom.dk, indikerer et markant prisrally på svinebørsen i Frankfurt, at der er en krone mere i vente i afregningspriserne i meget nær fremtid.

Prisrally i Frankfurt
Palle Jakobsen hæfter sig desuden ved, at prisstigningerne i Frankfurt betyder, at svinepriserne nu ligger snublende tæt på priserne før juleferien.

- Og da børspriserne ofte er foran de fysiske priser, er der lagt op til yderligere stigninger, lyder vurderingen fra markedseksperten.

Også smågrisene ser ud til at være på vej ud af skyggerne fra den tyske dioxinskandale, der har lammet markedet. Eksporten sydpå er igen i gang, og ifølge Palle Jakobsen kan smågriseprisen være på vej imod 410 kroner pr. gris i meget nær fremtid.

Basisnoteringen for smågrise er i denne uge på 314,20 kroner for 30 kg-grise.

Noteringen for søer stiger i øvrigt også fra næste uge med 50 øre til 5,70 kroner pr. kilo.

Læs også