Oprøret ulmer i det sydlige Jylland

Medlemmer af LandboSyd overvejer at gå ud af Landbrug & Fødevarer, og vil måske trække hele landboforeningen med sig.

Utilfredsheden med Landbrug & Fødevarers politiske arbejde er stor i det sydlige Jylland.

En gruppe bestående af seks medlemmer i LandboSyd har således 31. januar arrangeret et møde i foreningens hovedsæde i Aabenraa. På dagsordenen står der én ting: »Skal vi overhovedet være medlem af Landbrug & Fødevarer?«.

- Vi vil gerne sætte et spørgsmålstegn ved, om vores egen organisation gør det godt nok. På mødet skal vi have en diskussion om noget fakta, lyder det fra Jørgen Jørgensen, der har en svine- og kyllingeproduktion på Als, og er en af de seks personer, der udgør gruppen af LandboSyd-medlemmer, der er utilfredse med Landbrug & Fødevarer.

Mere konkret hvad mødet kommer til at handle om, vil Jørgen Jørgensen ikke fortælle på nuværende tidspunkt.

Formand for LandboSyd, Mogens Dall, er dog en anelse mere meddelsom.

- Vi skal internt drøfte, hvad den her protestgruppe i LandboSyd truer med. Nogle vil melde sig ud, andre truer med, at de vil have hele LandboSyd meldt ud af Landbrug & Fødevarer. Nogle vil ikke være medlemmer af Landbrug & Fødevarer, men gerne af LandboSyd, siger Mogens Dall.

Vent med at dømme
Han fortæller, at situationen i LandboSyd lige nu er meget alvorlig. Selv har han dog mere end svært ved at se et LandboSyd, der ikke også er medlem af Landbrug & Fødevarer.

Mogens Dall ser også gerne, at medlemmerne i LandboSyd venter med at drage sine konklusioner om, hvad de synes, der skal ske med foreningen, før de har mødt ledelsen i Landbrug & Fødevarer med formand Michael Brockenhuus-Schack i spidsen 25. februar til et stormøde i Rødekro, hvor også flere andre jyske landboforeninger deltager.

- I mit hoved synes jeg ikke, at det er rimeligt, at vi dømmer den kritiserede part, inden parten har haft mulighed for at komme til orde og forklare sig. Det er vigtigt, siger Mogens Dall.

En eventuel udmeldelse af LandboSyd af Landbrug & Fødevarer kan muligvis komme på tale, når foreningen holder generalforsamling 8. marts.

Læs også